//4 rossz szokás, ami tönkre teheti a laptopodat

4 rossz szokás, ami tönkre teheti a laptopodat

Folyamatosan túlmelegszik a laptopodat? A működése sokszor lassú? Nem csatlakozik a billentyűzethez, esetleg az akkumulátorral van gond? Van pár rossz szokás, amit, ha folyamatosan elkövetsz, akkor a gépedet rövid idő alatt teheted tönkre. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat az apróságokat, amikkel könnyedén árthatsz az eszköznek. 

Túl gyakran használod puha felületen 

Persze a laptop legnagyobb előnye az asztali géppel szemben az, hogy bárhová magaddal tudod vinni, bárhol használhatod. Ezt nyugodtan kihasználhatod, amíg mindezt megfelelő körülmények között teszed meg. Nem árt ugyanis hosszabb távon elkerülni a puha felületeket, mint a takaró, vagy a padlószőnyeg, hiszen ott nem tudja magát megfelelően lehűteni. 

Nem stabilan hordozod 

Mivel az Apple-nek vannak teljesen alumíniumból gyártott gépei, így a többi gyártó is egyre többször gondolja azt, hogy ő is megpróbálkozik ezzel. Ennek köszönhetően az eszközök rendkívül merevek és masszívak lettek, ezáltal a hordozásuk során nem törnek el olyan könnyen. Persze ettől függetlenül ugyanúgy hajlanak egy minimális mértékben, hiszen a súlyuk megnőtt. Nem szabad tehát csak egy sarkán fogva szállítani vagy megemelni, hiszen ez nem tesz jót egy alkatrészének sem.  

Emellett fontos, hogy elfelejtsük a képernyőnél fogva hordozgatást, hiszen ez hosszabb távon el tudja deformálni a berendezést. Ezek nem arra vannak kitalálva, hogy ezzel szállítsuk a laptopot. 

Túl sokszor hagyod lemerülni a számítógépet 

Ahogy a telefonokat, úgy a laptopokat sem szabad lemerülni hagyni. A modern kütyü esetében is igaz, hogy minél kevesebbszer hagyjuk 10% alá menni, annál tovább tarthatjuk meg a megfelelő akkumulátor minőséget. A mostani gépeket nem lehet túltölteni, hiszen van bennük védelem, így nyugodtan hagyhatjuk a tápegységbe dugva, nem lesz tőle semmi baja.  

laptop akkumulátor kínálata Pécsen is rendkívül széles, így, ha mégis elkezd romlani és túl gyorsan merülni az eszköz, akkor mindenképpen érdemes egy újat vásárolni. 

Nem kezeled megfelelően a kábeleket 

Valószínűleg Te is folyamatosan kábeleket kötögetsz a gépedhez. Érdemes odafigyelned azonban arra, hogy ezek ne tekeredjenek egymáshoz, illetve arra is, hogy ne törjenek meg. Ez különösen igaz a töltőre, ami semmiképpen se feszüljön meg. Manapság szerencsére már számos lehetőség van ezek rendszerezésére. Vannak asztalra rögzíthető elválasztók, de még kábelösszekötők is egyaránt. Érdemes beszerezni valamelyik típust, hogy ne keveredjenek össze.  

Összegezve 

Van tehát pár olyan rossz szokás, amit, ha többször elkövetsz a számítógépeddel kapcsolatban, akkor azzal nagy mértékben rövidíted meg az életét. Nem szabad például teljesen lemeríteni, törött kábeleket használni, de még a képernyőnél fogva sem szállítani.