//Pécs óvodái

Pécs óvodái

A baranya megyei székhely lakossága mindig is magas volt, így nem csoda, hogy számos óvoda található Pécsen. Legyen szó kisebb csoportokról, vagy éppen nagyobb intézményekről, a szülőknek rengeteg lehetősége van ezen a téren. Lássuk tehát az itteni ovikat! 

Pécs óvodái 

A megyeszékhelyen nemcsak a belvárosban vannak lehetőségek oviba íratni a kicsiket, hiszen számos kertvárosi oktatási központ is működik.  

Ajtósi Dürer utcai óvoda 

Az ide érkező 3-6 éves gyermekeket nagy szeretettel fogadják, igyekeznek megkönnyíteni a szülők és a kicsik számára az elválást. Figyelembe veszik többek között a személyiségüket, az életkori sajátosságokat és persze az eltérő fejlődési ütemet is, hiszen csak így lehet őket megfelelően felkészíteni az iskolára. Fontosnak tartják az együttműködést a szülőkkel és a lurkókkal egyaránt, így rendszeres tájékoztatást adnak az édesanyának és az édesapának.  

Nem kell aggódni az étkeztetés miatt sem, hiszen a beszállítók biztosítják az intézmény számára az érzékeny gyermekek számára is a megfelelő ellátást. Érdemes megemlíteni azt is, hogy itt a játék áll a központi helyen, a nevelési módszereket is úgy alakítják, hogy azok kiegyensúlyozottak legyenek. A végső cél ugyanis az iskolai létre való felkészítés.  

Az oviban három vegye korosztály található, ahol 6 szakképzett óvodapedagógus és egy pedagógiai asszisztens is figyel a kicsikre. Emellett 4 dajka segíti a mindennapos munkát a gyermekekkel.  

Bimbó Utcai Óvoda 

A vegyes csoportokkal működő intézmény a családmodellt helyezi előtérbe, ahol a kicsik és a nagyok együtt töltik a mindennapokat. A lurkók egyéni bánásmód alkalmazásával fejlődhetnek, ezáltal elérhetik az iskolaérettségi szintet. A nevelőtestület hangsúlyt fektet a gyermekek kommunikációs készségeire, ráadásul zöld oviként fontosnak tartják a környezetvédelmet is, amivel a kicsiket is megismertetik.  

Kiegészítő elemként elmondható továbbá, hogy itt az apróságok készítése során is természetes anyagokat használnak. A vizuális élményt pedig a saját égetőkemence adja, ahol az ovisok által készített agyag termékeket égetik ki. Nem is kell ennél több egy pécsi óvoda számára! 

Hirdi Óvoda 

Ha Pécs, akkor hegyek és sok-sok domb, amin napi szinten fel kell mászni. A Hirdi Óvoda azonban a külvárosban működik, amit azért jóval egyszerűbb megközelíteni. A két vegyes életszervezésű csoportot szakképzett óvodapedagógusok vezetik. Elsődlegesnek tartják az élményeket, így megőrzik a község jellegzetességet, hagyományait, amit aztán a városi szokásokkal ötvözik. Igyekeznek megmutatni a kicsiknek a kulturális életet, mindezt egy nyugodt, vidám és szeretetteljes légkörben.  

Pécs óvodái tehát többféle helyszínen, módszerrel működnek. Találni köztük környezettudatos, belvárosi, de még külvárosi intézményt is. Ennek köszönhetően a szülőknek nem kell gondolkodniuk, hogy hova is irassák be a gyermekeiket.